Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbakelser med glasyr

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fantastiskt goda och mäktiga bakelser som passar till vilket tillfälle som helst. Super goda, verkligen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Ställ ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör. Tillsätt sedan kakao, salt, vaniljsocker och till sist vetemjöl. Fortsätt vispa tills smeten blir jämn. Fyll muffins former till ungefär hälften med smet. Grädda i mitten av ugn i ca 15 minuter. Gör en fördjupning i mitten med en sked.
  2. Glasyren: Smält smöret i en kastrull och tillsätt vispgrädden. Låt den sjuda men rör om hela tiden så att det inte bränns. Tillsätt socker, kakao, vetemjöl och vispa så att det inte klumpar sig. Fortsätt att röra tills glasyren tjocknar och blir seg. Då är den klar. Lägg en klick glasyr i fördjupningen på bakelserna. Ställ dom i kylen så att glasyren stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.