Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkolapaj med jordgubbar

 
Skriv ut

Kola, choklad och jordgubbar förenas i en läcker paj som du lagar helt utan ugn. Pajen är lika god till lyxfikat som till dessert. Använd glutenfria kakor till bottnen om du vill göra pajen glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. Mixa kakorna till smulor i en matberedare och tillsätt smöret. Kör samman till en något smulig massa. Tryck ut smulorna i en avlång bakform som mäter ca 12x35 cm. Formen får gärna ha löstagbar kant. (Har du ingen avlång form går det lika bra att göra den i en rund form med löstagbar kant och diametern 24 cm).
  2. Häll i den karamelliserade mjölken och bred ut jämnt i formen. Ställ den kylskåpskallt en kort stund medan tryffeln förbereds.
  3. Ge grädden ett snabbt uppkok och ta därefter kastrullen från plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i den heta grädden. Rör om tills chokladen har smält och tryffeln är blank och slät. Bred ut chokladtryffeln jämnt ovanpå kolasmeten.
  4. Dela jordgubbarna och lägg ut dem jämnt ovanpå tryffelsmeten. Strö över den hackade pistagemandeln. Ställ åter pajen kylskåpskallt tills tryffeln har stelnat, ca 30 minuter. Lossa pajen från formen innan den serveras.
  5. Servera pajen som den är eller med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.