- Serverar: 20 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Choklad är väl kvinnans bästa vän? Det är i alla fall min bästa vän. Tillsammans med ljuvlig kola, fluffiga marshmallows och lyxig chokladtryffel borde de göra världens alla kvinnor lyckliga. Ni bara måste testa på dessa, de är som att äta guld. Men skär dem i små bitar för de är mäktiga.
Instruktioner
- Koka den kondenserade mjölken i oöppnad burk, men ta bort pappret. Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Detta blir en ganska rinnig kola.
- Sätt ugnen på 175 grader över/undervärme.
- Smält smöret i en kastrull och bryt ner den mörka chokladen till en jämn smet. Häll över i en bunke.
Rör ner socker, vaniljsocker, salt och äggen. Grovhacka mjölkchokladen som ska vara i kakbottnen.
- Sikta i mjöl och kakao, rör ner den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
- Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min.
- Strö över marshmallowsen och sätt tillbaka kakan i ugnen tills marshmallowlagret precis smält, de ska inte få färg!
- Låt svalna något och bred sedan ut kolan över lagret.
- Koka upp grädden till tryffeln och blanda i chokladen i små bitar tills det blir en jämn smet. Bred tryffeln över kolalagret och ställ i kylen så det stelnar. Dela i ganska små bitar.
- Kakan ska förvaras i kylen hela tiden.
Publicerat den
4 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar