Jag har hört att coklad och hallon är jättegott tillsammans flera gånger men aldrig provat på det själv.
Så till svägerskan som tog studenten bakade jag detta, mestadels för att hon älskar hallon, och choklad måste väl alla älska? För att få en extra chokladsmak så doppade jag cupcaken i smält marabou choklad!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Om du nu vill kan du doppa dem i smält mjölkchoklad (ca 150 g) och sedan ställa in i kylen (endast några minuter) till chokladen torkat.
- Hallon frosting:
Vispa grädden hårt, men var försiktigt så det inte blir smör! Tillsätt vaniljsocker och hallon.
Spritsa över cupcaken.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott. Det ska jag kanske prova någon gång
någon som vet hur många det blir????
Jag har tänkt pröva laga dessa till helgen, men förstår inte om jag ska ha den 100g mörka chokladen i muffinsen eller är det den jag ska toppa muffinsen med?
Tack för receptet! Det var jättegott! :)
Jättegott!! Och väldigt fina blev om :)