Rutorna heter egentligen "Djävulska chokladrutor". Men jag har döpt om dem till Demoniska chokladrutor. Rutorna är demoniskt (djävulskt) delikata och saftiga. Därav av det olycksbådande namnet. Kan också bakas som cupcakes.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en liten långpanna, 32x22 cm, strö på ströbröd.
- Sikta mjöl och bakpulver i en skål. Rör socker och smör mjukt i en annan skål. Tillsätt äggulorna och rör om väl. Tillsätt den smälta chokladen och vaniljessensen och rör om så allt blandas. Tillsätt växelvis mjölblandning och mjölk, rör om väl efter var tillsättning. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 20 minuter. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör smöret mjukt i en skål. Vispa i mjölken, tills smör- och mjölkblandningen blir slät. . Rör i den smälta chokladen och vaniljessensen. Vispa i florsocker, tills glasyren är tjock och krämig. Bred ut glasyren på kakan och skär upp den i rutor.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar