Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Doftande fiskgryta med salsa verde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Unna dig en välgjord, mustig fiskgryta med örter och tomat. Fänkål och saffran ger grytan en ljuvlig smak- och färgbrytning. Servera med knallgrön salsa verde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka basilika, persilja, sardeller och vitlöksklyftor i en mixer eller liten matberedare. Droppa i oljorna under tiden som maskinen går. Tillsätt citronskal, salt och peppar efter avsmakning av salsan.
  2. Skär fiskfiléerna i stora bitar, lägg på tallrik och salta dem. Skala räkorna. Skrubba musslorna under rinnande vatten. Dra bort skägget och släng alla trasiga eller öppnade musslor, som inte sluter ihop när man knackar på skalet.
  3. Fräs gul lök, vitlök och fänkål i smöret i en gryta, ca 5–10 minuter. Tillsätt smulad saffran. Häll i tomater, vin, kycklingfond och vatten. Koka upp. Lägg i musslor, timjan och lagerblad. Lägg på locket. Låt grytan koka, ca 3–5 minuter. Rör om då och då under tiden. Ta upp musslorna med hålslev. Släng de musslor som inte öppnat sig.
  4. Lägg ner fisken i grytan. Låt sjuda, ca 3 minuter. Tillsätt musslor och räkor. Strö över dill. Servera grytan med salsa verde, brytbröd och ev kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.