Glutenfri tårta. Mazarinbotten med ett ljuvligt kardemummafluff som toppas med söta jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smöret fluffigt och riv mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och majsmjölad springform.
Grädda i ugnen i 30 minuter. Medan botten svalnar helt så gör du kardemummafluffet.
- Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ner créme fraiche och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt med kardemumma,citronskal samt-saft och socker.
Rör runt så att allt blandas. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall.
- Lägg på krämen över botten och garnera med jordgubbar.
Publicerat den
20 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar