Drottning av mazarin

Glutenfri tårta. Mazarinbotten med ett ljuvligt kardemummafluff som toppas med söta jordgubbar.

Ingredienser

Botten:
500 g mandelmassa
250 g rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
4 ägg
1 dl majsmjöl

Kardemummafluff:
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
Ca 1-2 krm nymalen kardemumma
Rivet skal från ½ citron
Några droppar citronsaft
1-2 tsk socker

Garnering:
½ liter jordgubbar

Betyg (0 röster)
Visningar:
442
Sparat:
8

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smöret fluffigt och riv mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl. Häll ut smeten i en rund smörad och majsmjölad springform.
Grädda i ugnen i 30 minuter. Medan botten svalnar helt så gör du kardemummafluffet.

Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ner créme fraiche och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt med kardemumma,citronskal samt-saft och socker.
Rör runt så att allt blandas. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall.

Lägg på krämen över botten och garnera med jordgubbar.

LIKNANDE RECEPT

Mazarin recept
över 2 månader
av bubba80
över 2 månader
av Juaqin
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av maneten
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.