Dubbelmarinerad fläskfilé

Kall fläskfilé som passar till buffébordet

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fläskfilé
Dubbelmarinerad fläskfilé
Källa: Buffé
Uppladdad av: ros
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

2-3 fläskfiléer, ca 1 1/2 kg
Smör
Salt
Vitpeppar

Marinad 1:
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
3/4 dl grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin

Marinad 2:
1 vitlöksklyfta
1 citron
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin

Betyg (17 röster)
Visningar:
55719
Sparat:
895

Gör så här

Sätt ugnen på 175°

Dagen före festen.
Putsa fläskfiléerna.
Krydda och bryn runt om i smör.
Lägg över i en ugnssäker form.
Stick in en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av fläskfiléerna.
Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°.

Skala och skiva vitlökarna.
Koka upp vatten, salt, rosmarikvistar, vitlöksklyftor och 1 msk grovt malen vitpeppar till marinad 1.
Låt svalna.
Lägg köttet i marinaden i en form så att det täcker köttet.
Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Festdagen
Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor.
Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter.
Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och 1/2 tsk grovmalen vitpeppar till marinad 2.

Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant.
Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar.
Låt köttet bli rumsvarmt.

Lycka till! Smaklig måltid.

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.