Engelska scones tar man ut med kakmått och degen kavlas till skillnad mot svenska scones.
I England serveras de med smör, jordgubbssylt och "clotted cream", en sorts syrad grädde. Det är gott med vanlig vispgrädde också.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°.
- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet.
- Tillsätt mjölken, lite i taget och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en 2 cm tjock kaka och ta ut kakor med kakmått, 5 cm i diameter. Samla ihop den överblivna degen, kavla ut och ta ut nya kakor. Upprepa tills degen är slut.
- Lägg kakorna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, pensla med vispgrädden.
- Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter.
- Vispa grädden till skum, häll upp den och jordgubbssylten i skålar och lägg upp smöret.
- Servera sconesen nygräddade och gärna varma.
- Blir det mot förmodan scones över kan de inte sparas i rumstemperatur.
- Frys in dem och ljumma dem i ugn eller mikro före servering.
Publicerat den
21 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbara scones! Av detta recept blev det 7 scones för mig, jag dubblar nog satsen nästa gång så att man kan ha några i frysen, dessa gick nämligen åt superfort! Jag serverade dom med philadelfiaost och aprikosmarmelad. Tack och tummen upp! =)
det står att det ska vara vispgrädde i,när tillsätter man den?
Undrar om den första vispgrädden, 3/4 dl, ska blandas med mjölken? Evamrb
Bästa receptet på Scones jag har testat hittills och jag har testat många. Gjorde dubbelsats och ökade mjölken med ca en matsked. Då jag inte hade kakmått använde jag ett litet glas. Dom få scones som blev över delade jag dagen efter och rostade, blev nästan ännu godare.
Dessa förtjänar en bild! :) Tack igen.
Tack så väldigt mycket för bilden :-D Det uppskattar jag verkligen! De ser väldigt goda ut!! Ha en fin vecka! Varma Hälsningar i vinterkylan till Dig Pia :-)
jag la till två klickar philadelphia och några teskedar vaniljsocker. Riktigt saftiga och goda! precis lagom söta.
Väldigt goda scones! Vill dock bara påpeka att clotted cream inte är syrad, den görs genom att opastöriserad mjölk hettas upp och sedan får den stå tills all grädde kommit upp till ytan och kan tas vara på. Det hela blir riktigt fett, ofta 55-60 procent...men väldigt gott ;)