English muffins är ett slags smöriga runda jästbröd som gräddas i stekpanna och äts till frukost i England och USA. De är som bäst delade med gaffel och rostade, baka dem kvällen innan och rosta före servering. Lemon curd är en höjdare som pålägg...eller Strawberry Jam...
Instruktioner
- Koka upp mjölken hastigt och låt svalna tills den är ljummen. Lös upp jästen och honungen i mjölken i en skål. Blanda ner mjölet till fördegen. Täck över med plast och låt stå framme en halvtimme. Ställ skålen sedan i kylskåpet över natten.
- Rör ner det resterande mjölet, salt och smör, för hand eller i matberedare. Låt degen vila övertäckt i ca 20 minuter för att svälla och arbeta sedan ihop den till en smidig deg, ca 3 minuter i assistent.
- Lägg degen i en bunke och låt jäsa till dubbla storleken i rumstemperatur.
- Tryck ner degen och ställ in den i kylen i ca en timme för att göra den fast och smidig.
- Strö lite majsmjöl över bakbordet och kavla ut degen till drygt en halv centimeters tjocklek. Ta ut runda kakor med en rund form med cirka 8 cm diameter. Har du ingen kakform fungerar ett vinglas utmärkt. Strö lite majsmjöl över muffinsen och låt jäsa rumstempererat i ca 45 minuter.
- Knåda ihop den överblivna degen och ställ den i kylen. Efter ca en halvtimme har spänningarna i degen släppt och du kan kavla ut den på nytt för att få ut några muffins till.
- Värm en panna tills en droppe vatten som du skvätter på ytan snabbt kokar bort, men inte ett dugg varmare. Pensla ytan med lite smält smör och lägg i dina muffins.
- Grädda på låg värme tills undersidan är vackert brun, ca 10 minuter. Vänd och grädda lika länge på andra sidan.
- Dela med gaffel, kniv ger en för jämn snittyta, rosta delarna och servera med smör, marmelad, engelsk korv och pocherat ägg.
Publicerat den
10 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar