- Serverar: 4 portioner
- Tid: 5 minuter
Skriv ut
God grillsås som ger den rätta grillsmaken och färgen vid grillning av fläskytterfilé, fläskfile eller fläskkarré, gjord på enkla ingredienser som oftast finns hemma.
Instruktioner
- Blanda alla färdiga ingredienser i en skål, pressa i vitlöksklyftorna, mortla eller finhacka örtkryddorna och häll i skålen. Avsluta med eventuellt några stänk Tabasco eller Piri piri.
- Tag sedan en sked och rör om ett par varv så att allt blandas jämt. Häll innehållet i skålen över det kött du vill grilla i en plastpåse och låt köttet marineras minst två timmar, helst över natten. När det är dags att grilla ta köttet ur påsen och lägg det på ett fat. Krama ur påsen och använd såsen att pensla köttet med under grillningen.
Publicerat den
18 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar