Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Shrikand

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Indisk yoghurtdessert med mandel och kardemumma. Denna dessert brukar väcka förvåning och förtjusning över hur något så enkelt kan bli så gott. Servera den i små fina glas eller i miniskålar toppad med fint hackade nötter. Desserten är en perfekt avslutning på en större buffé för många gäster

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln eller pistagenötterna (spara ev. några hela för garnering) och stöt kardemumman grovt i mortel. Blanda sedan yoghurten med siktat florsocker, det mesta ev den hackade mandeln eller pistagenötterna och nästan all kardemumma.
  2. Fördela yoghurtblandningen i 6–8 små glas eller skålar.Toppa med lite mandel eller nötter och den sparade kardemumman. Ställ svalt tills det är dags att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.