Finns det bara vin och ett gott bröd så är festen räddad...här är ett mycket gott och lättbakat bröd...
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke, häll på vattnet och rör så att jästen löser sig. Blanda i salt, olja och hälften av mjölet. Arbeta degen med en trägaffel i 2–3 minuter, ordentliga tag.
- Häll i resten av mjölet och arbeta ihop degen. Låt jäsa under handduk eller plastfolie i 30 minuter.
- Vält ut degen på mjölat bord, knåda kraftigt någon minut och dela den med degskrapan i 2 delar. Baka ut varje del till en längd och skär varje längd i 10 bitar.
- Rulla varje bit till en bulle, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
- Den som vill kan pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrön, alternativt pudra dem med lite mjöl. Grädda bullarna i 20–25 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler utan övertäckning.
- Tjyvsmaka en bulle med lite smör och kanske en skiva god hårdost.
- Frys in de bullar som inte kommer att gå åt inom det närmaste dygnet.
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar