Jättegott och saftigt bröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla torra varor, utom bikarbonaten.
Blanda ihop sirap, fil och bikarbonat.
Blanda filblandningen med mjölblandningen, rör till en jämn och tjock smet.
Smörj 2 1½ liters brödformar väl, dela upp smeten mellan dem och dofta över lite mjöl.
- Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen ca. 1½ - 2 timmar. Jag brukar sätta in en plåt överst i ugnen efter ca. 1 timme. Annars bränner man ovansidan av bröden. De blir riktigt mörka ändå.
Känn efter med en sticka om de är bra och känns torra.
- Stjälp upp på galler och låt svalna inlindade i bakdukar.
Publicerat den
18 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket bröd, ett stort tackar tackar o fem poäng.
Säger bara en sak SUPERGOTT. Enkelt bröd att baka. Påminner om Högbobrödet som jag lagt in. Kommer att baka detta fler gånger. En 5-a i betyg.
Måste bara skriva igen, ALLA som smakar på filmjölksbrödet vill ha mer, hmm. Undrar om det var så bra att börja med det, får stå o baka hela tiden, ha ha. Nej, skojar, det gör jag/vi så gärna, än en gång: VILKET GOTT BRÖD. Tack igen. Kunde jag, skulle du få fem poäng till.
Jag håller med föregående talare! Riktigt gott bröd! Jag gillar såna här degar som man bara kan röra ihop. Saftigt och gott.
Ser jättegott ut och med alla dessa goda ingredienser. Skall precis göra detta brödet. Undrar om jag kan göra brödkakor oxå av detta? Kram
underbart gott bröd bakas för jämnan