Fläta fiskfiléerna i förväg och sjud dem i ugn, medan du och gästerna njuter av förrätten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Skär fisken på längden i fingertjocka strimlor. Gör i ordning flätorna. Lägg dem i en smord låg ugnsfast form. Salta och peppra. Häll på varm fiskbuljong och sjud i ugn ca 15 minuter.
- Fräs smör och lök långsamt utan att det tar färg. Häll på vin och låt det koka ihop till hälften. Tillsättbuljongtärning och vatten och låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Vispa i grädden och småkoka såsen i 10 minuter. Vispa ned salt och peppar. Blanda smör och vetemjöl och vispa ner det. Koka sedan på svag värme i ytterligare 5 minuter. Smaka av med citronsaft.
- Såsen kan göras i god tid så att den bara behöver värmas
- Vid servering. Lyft över fisken på varma tallrikar, slå på varm sås och servera med sockerärtor samt ris eller pressad potatis.
Publicerat den
1 februari 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde chablissåsen till en annan fiskrätt och den blev jättegod. Kul med en lite lyxigare fisksås.