Fiskgratäng med räkor, parmesanost och dill

En otroligt god fiskgratäng!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fisk

Ingredienser

10 potatisar
1 äggula
2 dl mjölk
4 msk smör
800 g färsk torskfilé
500 g färska räkor
2 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
1,5 st fiskbuljongtärningar
1 knippe dill
2 dl grovriven parmesanost
Salt
Peppar

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Visningar:
3550
Sparat:
64

Gör så här

Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa ner äggula, mjölk och hälften av smöret i den varma kastrullen.

Vispa moset luftigt med hjälp av en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225 grader. Se till att torsken är benfri och lägg den i mitten av en ugnsfast smord form. Se till att det finns plats för moset runt om.

Skala räkorna och lägg dem på torsken i gratängformen. Klicka ut potatismoset runt fisken och räkorna.

Smält resten av smöret i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och vispa ordentligt. Häll i grädden och låt blandningen tjockna under omrörning.

Häll på vinet och smula i buljongen. Vispa hela tiden och smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen över fisken och strö över rikligt med färsk dill. Avsluta med att fördela parmesanost över alltihop.

Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 20-25 minuter eller tills osten fått fin gyllenbrun färg. Dekorera gärna gratängen med dillkvistar vid servering.

LIKNANDE RECEPT

Fiskgratäng recept
av remmen5
över 2 månader
av ros
över 2 månader
av ca70
över 2 månader
av gosmosa
över 2 månader
av Disen
över 2 månader
av Inabina
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader