WOW...detta är så gott, friskt och läskande!
Instruktioner
- Lägg blomklasarna i ett rymligt kärl. Helst rostfritt.
Koka upp vatten och socker.
Skär under tiden citronerna i ½ cm tjocka skivor och lägg dem bland blomklasarna.
Obs, smaka på citronsaften så den inte är besk, för då blir allt förstört!
- Tillsätt citronsyra och Atamon i den heta lagen. Häll över blomklasarna och citronskivor.
Täck kärlet med en handduk och låt stå svalt i tre dygn.
Sila och slå på rena flaskor.
Njut!
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna är som min svärmor gör så jag tror att det är gott.
Verkar som om min kommentar inte kom med...eller så dröjer det kanske några timmar. Ny här. Nåväl. Låt sockerlagen svalna något innan du häller i citronsyran. C-vitaminet är värmekänsligt. Dessutom minskar risken att du "bränner" flädern som lätt mörknar av värmen. Då funkar det lika bra att förvara saften i en plasthink. Jag hoppar över konserveringsmedlet och fryser i stället in det mesta av saften i glasspaket. Då saften innehåller mycket socker så fryser den aldrig till en hård klump utan man kan skeda upp "sorbeten" i ett glas/tillbringare, slå på vatten och få en iskall saft direkt..
Håller med, sen citronsyra och inget konserveringsmedel. Frys och ha en underbart god sorbet i stället för glass eller blanda med vatten till saft.