Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilè med potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott i sommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Borsta ev potatisen och koka i lättsaltat vatten. Putsa köttet fritt från senor och krydda generöst med salt och peppar.
  2. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.
  3. Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tilllaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
  4. Vispa ihop olivolja, lime- och apelsinjuice. Smaka av med curry, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, gröp ur och skär avokadon i grova bitar. Skär den varma potatisen i grova bitar.
  6. Blanda salladsskotten, ev plockad koriander, potatis, lök och avokado med dressingen.
  7. Arrangera salladen luftigt på tallrikar. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och servera till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.