Går att förbereda och steka klart när gästerna har kommit
Servera med potatis- och broccoligratäng
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Putsa filén och skär den i 12 knubbiga bitar.
Krydda med salt och peppar.
Bryn fläskfilén gyllene på båda sidorna i lite matfett.
Ta upp dem och låt dem svalna.
- Ansa svampen och skiva den. Bryn svampen i lite smör.
Lägg över den i en eldfast form.
- Rulla en skiva bacon runt varje fläskfilébit.
Ställ köttet på svampen.
Hit går det bra att förbereda.
Förvara köttet kallt tills det ska stekas klart.
- Stek köttet klart i ugnen 10-15 minuter.
- Häll av skyn och mät upp den. Tillsätt vatten så att det blir ca 3 dl vätska.
- Bryn matfettet till såsen i en kastrull.
Tillsätt mjölet och låt det fräsa med under omrörning.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt skyn, kall eller ljum, allt på en gång, och kalvfond.
- Låt såsen koka upp på nytt och låt den sedan koka 3-5 minuter.
Tillsätt portvinet och låt såsen koka upp på nytt.
Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200°
Potatis- och broccoligratäng:
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i en kastrull med lite matfett. Späd med buljongen.
Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt broccolibuketter och låt allt småputtra 6-8 minuter.
Ta upp broccolin och dela den i mindre bitar.
Spara lökbuljongen.
- Skiva den kokta potatisen och lägg hälften i en smord eldfast form, gärna med löstagbar kant.
Strö över ca hälften av osten.
Täck med broccoli och lägg resterande potatis över.
- Vispa samman äggen med mjölken, grädden och lökbuljongen.
Häll blandningen över potatisen.
Strö över mandelspånen och resterande ost.
- Grädda gratängen mitt i ugnen 30-35 minuter.
- Lägg upp köttet med svampen och bjud sås och potatisgratäng med broccoli till.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
20 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar