Mört fläskkött som här serveras på en fräsch spenatbädd erbjuder mustig smak utan att ge onödigt fett.
274 kcal/portion
Instruktioner
- Låt spenaten tina. Dela en citron. Pressa 1 citronhalva och skär skalet i tunna strimlor. Skala 1½ citron och skär ut klyftorna från de vita hinnorna. Dela salladslöken på längden och skär den i 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och hacka den fint.
- Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Rör ner den hackade vitlöken. Lägg i spenaten och lägg på ett lock. Låt spenaten tina helt och hållet och sedan bli varm i kastrullen på medelvärme. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär fläskfilén i 8 skivor och tryck till dem lätt med fingrarna så att de blir platta. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fläskmedaljongerna 1 minut på varje sida. Svep in köttskivorna i aluminiumfolie och lägg in dem i ugnen på 50 grader. Lös upp stekskyn i stekpannan med vinet. Tillsätt citronsaft och hackat citrongräs eller citronskal. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronklyftorna i spenaten. Servera sås, spenat och fläskfilé garnerade med strimlor av citronskal.
Publicerat den
10 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar