Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit. Tryck in ca ½ msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna. Stäng av köksfläkten och häll på gin, låt flambera hastigt. Ha ett lock till hands om du behöver släcka elden i stekpannan.
Ta upp köttbitarna, tillsätt lite mer smör i pannan och fräs löken lätt. Smula ner resten av osten och häll på vin, viltfond och grädde. Låt såsen koka ihop tills ca 5 dl återstår.
Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med friterad eller bakad potatis.
TRYCKFELSNISSE I RECEPTET!!!! Det ska INTE vara 4 DL fond...... kanske bara 4 mastskedar....... fördärvade hela middagen.... 400 kr oxfilé... taCK SOM FAN! :(
TRYCKFELSNISSE I RECEPTET!!!! Det ska INTE vara 4 DL fond...... kanske bara 4 mastskedar....... fördärvade hela middagen.... 400 kr oxfilé... taCK SOM FAN! :(