Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flamberade bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Flambering är något extra festligt, speciellt om du gör det vid bordet. De mustiga bananerna med smak av aprikos och citron är alltid givna vinnare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med grädden till serveringen. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker och lägg den i en skål. Strö över mandel. Ställ grädden kallt.
  2. Skala bananerna och dela dem på längden. Bryn matfettet i en stor stekpanna och lägg i bananerna. Låt dem få kraftigt guldbrun färg runt om. Vänd dem försiktigt med t.ex. två träskedar, annars kan de lätt gå sönder.
  3. Häll på citronsaft, aprikospuré och socker och skaka pannan så att allt blandas.
  4. Häll på rom eller konjak, sätt en brinnande tändsticka vid ena kanten och låt spriten brinna.
  5. Servera bananerna omedelbart med den kalla grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.