Flambering är något extra festligt, speciellt om du gör det vid bordet. De mustiga bananerna med smak av aprikos och citron är alltid givna vinnare.
Instruktioner
- Börja med grädden till serveringen. Vispa grädden, smaksätt med vaniljsocker och lägg den i en skål. Strö över mandel. Ställ grädden kallt.
- Skala bananerna och dela dem på längden. Bryn matfettet i en stor stekpanna och lägg i bananerna. Låt dem få kraftigt guldbrun färg runt om. Vänd dem försiktigt med t.ex. två träskedar, annars kan de lätt gå sönder.
- Häll på citronsaft, aprikospuré och socker och skaka pannan så att allt blandas.
- Häll på rom eller konjak, sätt en brinnande tändsticka vid ena kanten och låt spriten brinna.
- Servera bananerna omedelbart med den kalla grädden.
Publicerat den
30 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar