Frasiga smördegsbottnar som lägg ihop med äppelmos och gulpösig citronkräm och överst en rosig rosa glasyr - det blir en riktig Napoleontårta!
Instruktioner
- Hacka samman smör och mjöl och vatten och arbeta snabbt ihop en deg som får vila kallt.
- Dela degen i 3 delar och kavla ut varje till en rekatangel, ca 16x30 cm.
- Lägg dem på smord plåt och nagga dem ganska tätt.
- Grädda i 250 grader i ca 6-8 minuter.
Låt bottnarna kallna.
- Citronkräm:
Vispa ihop grädde, gulor, socker och maizena i en kastrull och låt det sjuda under kraftig vispning till en tjock kräm.
- Lägg i och smält de blötlagda och urkramade gelatinbladen.
- Blanda ner den vispade grädden när krämen kallnat och börjat tjockna. Smaka av med vaniljsocker, skal och saft av citron.
- Glasyr:
Smält geléet på svag värme, låt det svalna något och pensla det sedan över en av bottnarna.
Rör florsocker florsocker och vatten till en slät tjock massa och bred ett tunt lager över det stelnade geléet.
- Lägg ihop de 3 bottnarna med äppelmos och citronkräm emellan och den glaserade botten överst.
Servera tårtan kall.
Publicerat den
12 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! För hur många är receptet räknat till (portioner)? Tack på förhand :)