Friterade rustiska köttbullar.

Polpette fritte rustiche, är orginal namnet på dessa lite anorlunda köttbullar. I italien åt jag dem på en utflykt utanför Turin, med ett nybakat bröd, som bakats i en härlig vedugn.
De är också väldigt goda som drinktilltugg.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, köttbullar
Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Friterade rustiska köttbullar.

Gör så här

Riv sönder brödskivorna i en bunke, häll på vinet, lägg i köttfärsen, äggen, parmesanosten, hackad persilja, hackad vitlök, muskotnöt, salta och peppra.

Blanda mycket noga, så att alla ingridienserna blandas riktigt, det skall bli en mjuk kompakt smet. Om smeten verkar för torr, lägg i ytterligare 1 ägg, aldrig vatten.

Forma köttfärssmeten till avlånga köttbullar, något tjockare än en tumme, gör klart alla köttbullarna.

Värm oljan till 190º, sänk ner några i sänder i ca 10-15 minuter, eller tills de är klara, gör gärna ett prov på 1 köttbulle och se hur lång tid de behöver.

Låt dem rinna av på hushållspapper.

Kan serveras varma med en god tomatsås, eller en gor rotsaksmos och med en god sallad. Är även goda kalla som drinktilltugg, varför inte som picnic mat.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Nötfärs, Mortadella, Vitlök, muskotnöt, Formfranska, vin, Parmesanost, Persilja, Ägg, Salt, Peppar, Olja
Visningar:
3051
Sparat:
50

LIKNANDE RECEPT

Köttbullar recept
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Supergod smörgå..
över 2 månader
Köttbullar
över 2 månader
Fläskfilé i här
över 2 månader
Farmors goda kö
över 2 månader
Sås till biff e
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.