Frasig cheesecake med smak av julen.
Instruktioner
- Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
- Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
- Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
- Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott! Använde en vanlig smord pajform istället och då behövdes ungefär dubbla mängden pepparkaksbotten. Det blev rätt så hård pepparkaksbotten och den kan nog optimeras med mängd pepparkaka/smör. Svårt att veta vad en normalstor pepparkaka är...