Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld kålrabbi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kålrabbi som fyllts med skinka och färska örter - en underbart läcker familjemåltid som dessutom är lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala kålrabbin. Spara de mjälla gröna bladen. Skär av ett lock. Koka kålrabbin (inte locket) 30 minuter i lättsaltat vatten. Hacka det gröna fint.
  2. Skala och tärna löken fint. Tärna även kålrabbilocken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Fräs lök- och kålrabbihacket mjukt. Skala och pressa ner vitlöken. Skär skinkan i tärningar. Blanda lökblandning, skinka, 2 msk persilja, det gröna kålrabbihacket, ägg, ½ dl grädde och ströbrödet. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
  3. Värm ugnen till 200 grader. Låt den kokta kålrabbin rinna av. Gröp ur kålrabbin med en sked. Lämna ca 1 cm tjock vägg kvar runt om. Fyll kålrabbin med skinkblandningen. Mixa det urgröpta köttet i en matberedare.
  4. Smörj en ugnsfast form med matfett. Ställ de fyllda kålrabbin i formen. Strö över riven ost. Blanda resten av grädden med persiljan och det mixade fruktköttet. Krydda med 1 tsk salt, peppar och muskot. Häll såsen runt om kålrabbin. Gratinera 25 minuter i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.