Kålrabbi som fyllts med skinka och färska örter - en underbart läcker familjemåltid som dessutom är lätt att laga.
Instruktioner
- Skölj och skala kålrabbin. Spara de mjälla gröna bladen. Skär av ett lock. Koka kålrabbin (inte locket) 30 minuter i lättsaltat vatten. Hacka det gröna fint.
- Skala och tärna löken fint. Tärna även kålrabbilocken fint. Hetta upp oljan i en stekpanna med höga kanter. Fräs lök- och kålrabbihacket mjukt. Skala och pressa ner vitlöken. Skär skinkan i tärningar. Blanda lökblandning, skinka, 2 msk persilja, det gröna kålrabbihacket, ägg, ½ dl grädde och ströbrödet. Krydda med salt, peppar och kajennpeppar.
- Värm ugnen till 200 grader. Låt den kokta kålrabbin rinna av. Gröp ur kålrabbin med en sked. Lämna ca 1 cm tjock vägg kvar runt om. Fyll kålrabbin med skinkblandningen. Mixa det urgröpta köttet i en matberedare.
- Smörj en ugnsfast form med matfett. Ställ de fyllda kålrabbin i formen. Strö över riven ost. Blanda resten av grädden med persiljan och det mixade fruktköttet. Krydda med 1 tsk salt, peppar och muskot. Häll såsen runt om kålrabbin. Gratinera 25 minuter i ugnen.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar