Ge kalkonfilén extra smak med hjälp av kryddig salami och krämig fetaost. Tomatsalsa passar bra till!
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Skär en djup ficka längs med varje kalkonfilé. Halvera salamiskivorna och lägg dem längs med fickan. Skär osten i bitar och fördela dem i fickan.
- Bind ihop filén med bomullssnöre eller fäst med tandpetare. Bryn köttet gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över det i en eldfast form.
- Stek köttet mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman tomat och äpple. Vispa samman pressad citronsaft med matolja och eventuellt pressad vitlök. Häll det över tomatröran. Strö över strimlad basilika.
- Skär upp köttet i sneda bitar och bjud nykokt pasta och tomatsalsan till. Smaklig måltid!
Publicerat den
28 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar