Helt ljuvlig och innehåller alla sommarens smaker, men passar lika bra som tårta på vintern...... Den låter besvärlig med många moment, men i och med att det är ett moment i taget och inget krav att fortsätta direkt så blir det varken till ett påhäng eller besvärligt.
Instruktioner
- Botten:
Riv mandelmassan och lägg den i en bunke, vispa i ett ägg i taget och sikta i mjölet.
Smöra en springform, 22 cm i dm, häll i smeten och jämna till ytan. Baka i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
Vänd botten upp och ned i en springform 24 cm i dm.
För att få en riktigt fin kant så fodra kanten med overhead-plast.
- Vit choklad...
Vispa grädden och ställ in i kylen.
Vispa sockret och äggulorna till ett vitt skum.
Smält chokladen .
Rör hastigt ihop äggvispet och chokladen till en jämn massa, vänd ner grädden.
Häll upp i formen på botten, ställ i frysen 2-3 timmar eller mer.
Stryk ett tunt lager jordgubbssylt över och ställ åter in i frysen i ca 30 min.
- Jordgubbsparfait:
Mixa jordgubbarna grovt.
Vispa grädden och ställ in den i kylen.
Vispa äggulorna med sockret till ett vitt skum. Blanda i jordgubbspuren och vänd ner grädden och marsmallows.
Ta fram formen ur frysen. Häll på jordgubbsparfaiten och jämna till ytan.
Ställ in i fysen minst 6 timmar
Garnera innan servering.
Publicerat den
28 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Klart godkänd glasstårta. Valborgsgästerna åt flera bitar var.