Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Helt ljuvlig och innehåller alla sommarens smaker, men passar lika bra som tårta på vintern...... Den låter besvärlig med många moment, men i och med att det är ett moment i taget och inget krav att fortsätta direkt så blir det varken till ett påhäng eller besvärligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Riv mandelmassan och lägg den i en bunke, vispa i ett ägg i taget och sikta i mjölet. Smöra en springform, 22 cm i dm, häll i smeten och jämna till ytan. Baka i ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna. Vänd botten upp och ned i en springform 24 cm i dm. För att få en riktigt fin kant så fodra kanten med overhead-plast.
  2. Vit choklad... Vispa grädden och ställ in i kylen. Vispa sockret och äggulorna till ett vitt skum. Smält chokladen . Rör hastigt ihop äggvispet och chokladen till en jämn massa, vänd ner grädden. Häll upp i formen på botten, ställ i frysen 2-3 timmar eller mer. Stryk ett tunt lager jordgubbssylt över och ställ åter in i frysen i ca 30 min.
  3. Jordgubbsparfait: Mixa jordgubbarna grovt. Vispa grädden och ställ in den i kylen. Vispa äggulorna med sockret till ett vitt skum. Blanda i jordgubbspuren och vänd ner grädden och marsmallows. Ta fram formen ur frysen. Häll på jordgubbsparfaiten och jämna till ytan. Ställ in i fysen minst 6 timmar Garnera innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hundkonditorn 6 maj 2008

    Klart godkänd glasstårta. Valborgsgästerna åt flera bitar var.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.