Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolainbakad oxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mmmm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek oxfilén i het panna så den får fin färg runt om. Lägg på fat och låt svalna.
  2. Kavla de tinade smördegsplattorna tunt. Dela osten i fyra delar och lägg mitt på smördegsplattan. Häll av köttsaften från de avsvalnade köttbitarna. Salta köttet lätt och peppra. Lägg köttet på osten. Skär bort hörnen på smördegsplattorna (sparas). Vik därefter ihop och tryck till kanterna ordentligt.
  3. Vispa upp ägget lätt med gaffel och pensla på lite i skarvarna. Vänd nu paketen och lägg dem med skarvarna nedåt på smort ugnssäkert fat. Skär ut små löv eller andra dekorationer av smördegsresterna. Pensla smördegspaketet med ägg.
  4. Lägg på eventuella dekorationer och pensla även dessa.
  5. Gräddas i 175° - 200° ca 20 minuter eller till dess paketen fått vacker färg.
  6. Till såsen börjar man med att finhacka löken och fräsa den på låg värme tills den är genomskinlig.
  7. Häll på grädde och köttsaft. Lägg i buljongtärningen och peppra rikligt. Låt såsen puttra i minst 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av mot slutet och tillsätt eventuellt mera peppar eller salt. Om såsen känns för tjock späd med lite vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.