Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott potatisstomp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Lent komplement till kryddstarka rätter. En grovt stompad potatispuré med grytsaker efter tillgång. Har man inte morötter kan man ta jordärtsskockor, ärtor eller nåt annat nyttigt. Prova. Ps Barnbarnen gillar det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis, morötter och lök i saltat vatten. Koka tills potatisen är mjuk. Häll bort vattnet.
  2. Stompa allt ganska grovt (största bitarna ca 1/2 cm² ) med smöret. Rör i crème fraîchen.
  3. Ingen ytterligare kryddning behövs, är det fart i de övriga middagskomponenterna kan gommen få vila i stompet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.