Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad portugisisk piri piri kyckling

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

"Frango no Churrasco" med piri piri och vitlök... det är en riktig portugisisk höjdare. Men den skall grillas över kol för att få den helt galet goda smaken! Gör gärna den karaktäristiska piripiri-såsen men se upp, den är STARK och skall bara tas en uns av. Ett tips är att även servera lite svalkande creme fraiche bredvid:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa vitlöken och mixa ihop med piripirin, saltet och oljan.
  2. Skär bort vingar och hals från kyckilingen. Skölj den i kallt vatten och klappa torr med hushållspapper. Lägg kycklingen på skärbräda med bröstet upp och skär igenom bröstet med vass kniv så att man kan öppna upp och pressa ut kycklingen så platt det går. Skär några skåror i skinnet.
  3. Massera in den smaksatta oljan runt om på hela kycklingen och vingarna.
  4. Lägg vingarna på kycklingen, vik ihop och stoppa i en plastpåse. Låt marinera i kylskåpet minst fem timmar men gärna över natten.
  5. Grillning: Tag fram kycklingen 30 minuter innan grillningen. Förbered grillbädden. När glöden är fin lägg kycklingen, med skinnsidan uppåt, på grillgallret, ca 15 cm över glöden. Stäng locket och grilla 12-15 minuter. Vänd kycklingen och fortsätt grilla ca 15 minuter eller tills kycklingen är klar.
  6. Piri pirisås: Blanda ingredienserna i en mixer. Förvara i en tät burk och förvara i kylen så håller den en vecka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.