Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakswok med tofu

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Tofu är en vegetabilisk proteinkälla som görs av sojabönor. Godast blir den om den får en ordentlig stekyta, så se till att steka tofun rejält gyllenbrun.

Ingredienser

Instruktioner

Koka bulgur enl anvisning på förpackningen. Skär tofu i 1 cm breda skivor. Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme i 4 minuter/sida. Skär sedan tofun i tärningar och lägg åt sidan på en tallrik. Skär rödlök i smala klyftor. Skala och skär morötter i tunna stavar och strimla vitkål tunt. Skölj purjolök och skär den i 1 cm tjocka bitar. Hetta upp 2 msk neutral olja i en wok/stekpanna och stek rödlöken på medelhög värme i 1 minut. Lägg i purjo, morötter och vitkål och stek i ytterligare 3-4 minuter. Blanda ½ dl neutral olja, pressad vitlök, sambal oelek, soja och 2 msk vatten i en liten skål. Häll vätskan över grönsakerna och tillsätt tofun och böngroddar. Låt allt bli varmt. Strö cashewnötter över woken och servera med bulgur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.