Gubbröra, sommarklassiker även för gummor

Vet inte riktigt varför det heter gubbröra men det framställs ofta som herrarnas klassiska favoritmat. Gubbröran passar till knäckebröd, rostat bröd och bakad potatis. Sköljs med fördel ner med iskall snaps och öl.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Gubbröra, sommarklassiker även för gummor

Ingredienser

3 ägg
8-10 ansjovisfiléer
Ca 5 cm purjolök
Gräslök och dill
6 msk gräddfil

Gör så här

Koka äggen hårda och kyl av.
Hacka äggen.
Hacka ansjovisfiléer i små bitar.
Hacka purjolöken.
Hacka gräslök och dill.
Blanda allt med gräddfilen och ställ kallt till servering.
Garnera gärna med gräslök och dill.
Visningar:
21302
Sparat:
320

LIKNANDE RECEPT

Gubbröra recept
Tunnbrödsrulle ..
över 2 månader
Kryddig gubbrör
av ros
över 2 månader
Den Gyldene Fre
av MrsC
över 2 månader
Gubbröra  LCHF
över 2 månader
Mild gubbröra p
av MrsC
över 2 månader
Mjukt tunnbröd
av lennali
över 2 månader