Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gula havtornskakor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En pärlsockersöt kaka, enkel att göra och dekorativt på bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker och smör, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter inlindad i plastfolie.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Forma degen till runda kulor. Rulla dem i pärlsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Gör en liten grop mitt i kakorna och fyll dem med sylt.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.