Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig hallonkaka

 
Skriv ut

Saftig och härligt god är denna långpannekaka. Hallonen kan lätt bytas ut mot säsongens bär eller frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör och socker. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under kraftig omrörning. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Tillsätt grädde och riven mandelmassa. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, 25x35 cm med bakplåtspapper i. Tryck ner hallonen i smeten och strö sedan över mandelspån och pärlsocker. Grädda kakan i ca 40 minuter. Känn med en sticka i mitten för att se om den är klar.
  4. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Servera gärna kakan med en stor klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.