Hallon- och kokospaj

Här är en paj med nordiska bär och ett exotiskt kokostäcke i spännande förening!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
75 g smör eller margarin
2 äggulor
1 - 2 msk vatten

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1½ dl strösocker
1 påse ( 200 g) riven kokos
2 äggvitor
1 ägg
Cirka 500 g hallon

Betyg (4 röster)
Antal personer
8 bitar
Visningar:
4687
Sparat:
49

Gör så här

Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, socker och matfett för hand eller i en matberedare.

Tillsätt äggulor och vatten och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Gör fyllningen. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Rör ner socker, kokos, äggvita och ägg i matfettet.

Fördela hallonen i pajskalet. Häll över kokosblandningen.

Grädda pajen mitt i ugnen cirka 15 minuter. Servera den varm eller ljummen.

Använd färska hallon i det här receptet. De frysta bären blöter lätt upp pajbottnen och gör den mjuk. När det inte är säsong för färska hallon kan dessa ersättas med frukt. Skalad, skivad mango, papaya eller pepino smakar mycket gott med kokostäcke. Skalade och halverade physalis är en annan läcker variant.

LIKNANDE RECEPT

Kokospaj recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av mmhmm
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.