Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloncheesecake i två lager

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En delikat, vacker och otroligt god cheesecake som du slipper baka i ugn. Perfekt när du får oväntade gäster, bara att plocka fram från frysen och servera!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner kexen i en mixer. Smält smöret. Mixa kexen och droppa i smält smör och tillsätt socker. Täck botten på en springform med smulorna och platta till med baksidan av en sked. Sätt in formen i kylen under tiden du gör fyllningen.
  2. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter. Vispa ihop färskost, äggulor och socker. Tillsätt vaniljsocker. Vispa grädden. Vispa äggvitan i en separat skål.
  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Blanda hastigt ner gelatinet i färskostsmeten. Vänd i grädden och äggvitan. Dela upp smeten i två skålar och tillsätt hallonpuré i den ena skålen.
  4. Häll upp den vita smeten först i formen och ställ in formen i frysen 5 minuter och häll sedan försiktigt på hallonlagret. Ställ in formen i kylen i minst 5-6 timmar eller i frysen ett par timmar.
  5. Lossa kanten med hjälp av en vass kniv och garnera cheesecaken med spritsad grädde, körsbär och hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.