Skär små fickor i kotlettraden och stick in vitlöksstrimlorna. Salta och peppra köttet. Bryn köttet i smöret i en stekpanna och lyft sedan över den till en ugnsfast form.
Finfördela basilika, persilja, parmesan och pinjekärnor i en mortel eller i en matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle under omrörning till en jämn pesto. Blanda ner vitlök, salt och peppar.
Ta undan hälften av peston till servering. Bred resten över köttet.
Stick in en köttermometer och låt stå i ugnen ca 1 timme. När termometern visar 62-65 grader är köttet ljust rosa/vitt och gott och saftigt. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet vila på en skärbräda i ca 10 minuter innan det skärs upp.
Servera med pastassallad med ärtskott, grön sparris, mangoldskott, och rödlök. Samt resten av peston.
Hej
Coop har exakt samma recept i sitt senaste annonsblad och på Coops hemsida.
Båda receptens Gör så här, nämner persilja, men ingen mängd i ingredienserna!
Hej Coop har exakt samma recept i sitt senaste annonsblad och på Coops hemsida. Båda receptens Gör så här, nämner persilja, men ingen mängd i ingredienserna!