Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hembakade "Ballerinakakor"

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Spröda mördegskakor med en läcker nougat och chokladfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och socker smidigt med en slev. Tillsätt ägg och mjöl och rör snabbt ihop till en deg. Knåda inte degen onödigt länge för då blir glutentrådarna starka och kakorna kan bli hårda eller sega.
  2. Dela degen på mitten och knåda in kakao i ena deghalvan. Låt degen stå i kylskåpet ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Kavla ut degarna på ett mjölat bakbord. Stansa ut rundlar, 6-7 cm i diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stansa ut ett litet hål i mitten på de ljusa rundlarna, gärna med en äppelurkärnare.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt kakorna kallna på ett galler.
  6. Smält nougaten och chokladen tillsammans över ett vattenbad. Låt blandningen svalna, men inte stelna.
  7. Bred ett lager av fyllningen på de bruna bottnarna och sätt på en ljus kaka. Tryck till lite så att en del av fyllningen trycks upp i hålet.
  8. Ställ gärna kakorna en stund i kylen så att fyllningen stelnar lite, men sedan förvaras kakorna i en burk med tätslutande lock i rumstemperatur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.