Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het köttfärsgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i ett - tack vare de matiga bönorna behövs ingen potatis, ris eller pasta som tillbehör. Smakrik och god med smak av mild anchochilipeppar som finns att köpa mald från Santa Maria. Servera gärna med tortillabröd så har du en het wrap!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök, fräs i olivolja i en medelstor gryta. Lägg i köttfärsen och låt steka ihop ca 10 minuter. Häll ner kidneybönor, svarta bönor, krossade tomater och oxfond, låt puttra vidare.
  2. Rör om och låt koka ihop tillsammans med övrig smaksättning: anchochilipeppar, chilisås och tomatpuré. Smaka av till önskad het styrka med tabasco.
  3. Servera köttfärsgrytan med finhackad persilja, färsk spenat och en klick gräddfil. Servera eventuellt i en tortilla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.