Möra bitar av smakrik kyckling får här fräsa med färska, krispiga och färgrika grönsaker.
250 kcal/portion
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Kärna ur paprikan och skär i 2 cm stora bitar. Ansa zucchinin, halvera den på längden och skiva i ½ cm tjocka skivor. Dela rödlöken i 8 klyftor. Pressa vitlöksklyftan.
- Blanda pressad citronsaft, honung, senap, olja, vitlök och timjan i en stor skål. Lägg i kyckling, paprika, zucchini, lök och tomater och blanda väl tills allt är väl täckt av marinad. Ställ åt sidan och låt marinera i en timma.
- Tänd grillen eller sätt ugnens grill på medelvärme. Trä den marinerade kycklingen och grönsakerna på 8 spett av trä eller metall.
- Lägg spetten på ett galler och grilla 10-12 minuter eller tills de är färdiga. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade. Pensla spetten med marinaden under grillningstiden. Skär ett snitt i en av kycklingbitarna för att se om den är färdig. Servera spetten med vitt långkornigt ris.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar