Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig fiskgryta med ris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vill du undvika mejeriprodukter? Ersätt crème fraiche med 1 burk kokosmjölk och använd 300 g krossade tomater (finns i tetrapak) istället för 400 g (1 burk) som vi föreslår här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär fänkål i 1 cm stora bitar. Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar.
  2. Smält smör i en stor gryta, pressa i vitlök, tillsätt fänkålen och morötterna. Fräs på medelhög värme i ca 5 minuter.
  3. Koka ris.
  4. Hacka lök, skölj och strimla purjolök. Tillsätt löken och purjon i grytan allteftersom de skärs upp. Fräs i ytterligare 3 minuter när alla grönsakerna är i grytan.
  5. Tillsätt krossade tomater, 1,5 dl vatten, crème fraiche, buljong, curry, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka upp och låt puttra i 7 minuter.
  6. Skär laxfilé och sejfilé i 2 cm stora tärningar och tillsätt i grytan. Sjud i 4 minuter. Servera fiskgrytan med riset.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pyllepappa 8 mars 2011

    Hej Härligt när man finner ett recept, som man kan variera med olika ingredienser. Måste pröva.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.