- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Vill du undvika mejeriprodukter? Ersätt crème fraiche med 1 burk kokosmjölk och använd 300 g krossade tomater (finns i tetrapak) istället för 400 g (1 burk) som vi föreslår här.
Instruktioner
- Ansa och skär fänkål i 1 cm stora bitar. Skala och skär morötter i 0,5 cm breda slantar.
- Smält smör i en stor gryta, pressa i vitlök, tillsätt fänkålen och morötterna. Fräs på medelhög värme i ca 5 minuter.
- Koka ris.
- Hacka lök, skölj och strimla purjolök. Tillsätt löken och purjon i grytan allteftersom de skärs upp. Fräs i ytterligare 3 minuter när alla grönsakerna är i grytan.
- Tillsätt krossade tomater, 1,5 dl vatten, crème fraiche, buljong, curry, 1,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar i grytan. Koka upp och låt puttra i 7 minuter.
- Skär laxfilé och sejfilé i 2 cm stora tärningar och tillsätt i grytan. Sjud i 4 minuter.
Servera fiskgrytan med riset.
Publicerat den
8 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Härligt när man finner ett recept, som man kan variera med olika ingredienser. Måste pröva.