En god frukostbulle som går att variera med både smaker, mjöl eller sirap. Beroende om man vill ha en lite grövre bulle eller vitare.
Instruktioner
- Blanda oljan med mjölken och värm till 37'
Smula jästen i en bunke alt assistent.
Blanda ner mjölkblandningen, mjöl och ev kryddor/russin.
Jäs övertäckt ca 30 min.
Kavla ut degen ca ½ cm - 1 cm tjocklek och ta ut runda bullar med ett mått ca 10 cm i diameter.
Jäs dem på plåt ca 30 min. under bakduk
Pensla med ägg och strö över vallmofrö el. solroskärnor
Grädda i 225 grader ca 12 min i mitten av ugnen.
Låt kallna under bakduk.
- När du äter dem kan du dela dem på mitten längst efter så blir det fler mackor.
Publicerat den
28 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lägger in en bild på dem.