Innertemperatur matbröd recept

Laddar...
Din sökning gav 35 träffar
Surdegsvörtlimpa

Jag hade aldrig bakat vörtbröd med surdeg tidigare, men det blev en alltigenom positiv upplevelse. Smakerna av pomerans, ingefära och nejlika bildade en perfekt ballans med vörten som består av julmus..

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept

Brunkans Långa

Det här är ett härligt segt bröd som tillhör storsäljarna på Brunkebergs Bageri & Catering. Det har fördelen att man inte behöver forma degen till några limpor, man bara öser ut den på plåten.

Valnötsbröd med surdeg

Ett väldigt gott och beprövat recept. Testa det, du kommer bli nöjd! Jag har testat och du kan : Byta ut sirapen mot mörk sirap. Torrjäst fungerar i nödfall. Det fungerar även att använda rågsurde..


Sillabröd

Ett fylligt och hållbart bröd (minst en vecka) som passar utmärkt till sillmackan.


Bondbröd med potatis

Minimalt med jobb ger två stora härliga bröd. Smakar utmärkt som smörgås med salami, brie och paprika eller att äta till gulaschsoppan m.m.


Tossing

Ett surdegsbröd från Tossene med rågkross, solrosfrön och linfrön, som går bra att skära tunt. Receptet kommer från bagarna på Bohuslänska Lyckans Stenugnsbageri.


Lillans limpor
Lillans limpor

Ett matbröd som håller i alla väder. Hon har bakat ca 25 limpor i veckan av detta bröd under sin tid som kokerska på ett dagis, ingen ville ha något annat!

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs receptEnkelt surdegsbröd
Enkelt surdegsbröd

Ett surdegsbröd som passar bra till vår vardag. Inte för många ingredienser, en jäsning, passar både till ostmackan och skinkmackan lika bra som sillmackan... Tyvärr är det så enkelt att man faller ..


Durumlimpor.
Durumlimpor.

Fick ett nytt recept på en god limpa. Det tar dock lite tid att baka eftersom det är långa jäsningstider. Men resultatet gör ingen besviken, det finns bara en kommentar, vilket bröd!

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept


Vardagslimpor med surdeg och pomerans.
Vardagslimpor med surdeg och pome..

Ett bröd som kan bakas med mjölk, fil eller yoghurt som degspad. Använd gärna olika kryddor, anis, fänkål eller kummin så får du ett bröd som smakar olika varje gång du bakar det. Man måste dock tän..

Skrivet av jan-gunnar-j
för över 2 månader sedan
Läs recept

Jan Hedhs vörtbröd
Jan Hedhs vörtbröd

Räkna med att du är sysselsatt hela dagen, att du behöver en hushållsmaskin och att det går åt totalt 1 1/2 liter svagdricka, varav det mesta kokas ihop och används som vört. Men du kan baka i god tid..
Honungs och hasselnötsbröd
Honungs och hasselnötsbröd

Det här brödet kom jag på efter inspiration från två andra recept på det här forumet, ett med hasselnötter och russin och ett annat med honung. Supergott blev det! Om du föredrar rostade hasselnött..
Hasselnöt- och russinbröd
Hasselnöt- och russinbröd

Använd vilken torkad frukt som helst – men glöm inte att blötlägga dem – de är riktiga fuktbovar! Rågsurdeg eller fördeg finns i mina andra recept.Brunkans grahamsbröd
Brunkans grahamsbröd

Det här brödet bakas på vetesurdeg på Brunkebergs bageri. Här är en förenklad variant gjord med en fördeg. Bröden går utmärkt att frysa.