- Serverar: 3 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
Ett matbröd som håller i alla väder. Hon har bakat ca 25 limpor i veckan av detta bröd under sin tid som kokerska på ett dagis, ingen ville ha något annat!
Instruktioner
- Blanda ut jästen i lite av vattnet, häll i degbunke eller assistent tillsammans med resten av vätskan.
Tillsätt farinsocker och salt samt ev brödkrydda.
Arbeta ner mjölet lite i taget, kör i maskin tills degen är slät och smidig.
- Låt jäsa 1 timma.
- Ta upp på mjölat bakbord, arbeta ner degen och dela den i tre lika stora delar, lägg i smorda avlånga formar (1,5 l), låt jäsa under bakduk i ytterligare 1 timma.
- Sätt in formarna i 175 grader varm ugn på nedersta falsen ca 45 min eller till innertemperatur av 95 grader.
- Ta ut de färdiga bröden och pensla dem med kallt vatten, stjälp upp dem på galler och låt svalna under bakduk.
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lite för sött för min smak. Nästa gång minskar jag på farinsockret. Då blir det nog perfekt. Tack för ett bra recept.
Jag gillade verkligen det här receptet. En lättbakad deg och alla barnen på min förskola älskade det. Även de som i vanliga fall hellre valde knäckebröd. Så det blir att baka detta många flera gånger. Och tack så mycket för tipset i min gästbok.
Jag tog bara 1,½dl farinsocker blev jätte goda.. Hade en tjej kompis som fick smaka på det som är diabetiker hon älskade dessa limpor..
Jag tog ca 1,6 kg rågsikt och 2 dl farinsocker. Det blev ett fint jäsande bröd som är mjukt dagen efter. Lite smaklöst så nästa gång har jag nog i lite russin och brödkryddor.
Nu har jag provat igen och den här gången blev de perfekta super gott tack:) kram Malin (bsmulan)
När jag läser ingredienslistan så förstår jag att detta bröd är populärt, för det liknar mitt populära Julitabröd (också rågsikt och farinsocker).
Detta var verkligen ett kanongott bröd. Kommer absolut baka det igen. Det blir ett av mina favoritbröd.
Jättebra recept! Snabbt att göra limpor i stället för småbröd som jag annars brukar göra mest. Jag förändrade dock lite i receptet för att få det lite mer nyttigt, det blev toppengott: tog bara hälften av sockret ½ dl rågkross 2 dl rågmjöl av fullkorn 1,4 kg rågsikt knappt en påse brödkryddor
Hej, även jag tyckte att brödet var för sött, men det är ju lätt fixat. Ett jättegott bröd som jag kommer att göra många fler gånger. Dotterns kommentar :"Detta får du göra fler gånger mamma" Även resten av familjen blev nöjda :) Tack för ett gott brödrecept
Jättebra recept. Jag tog lite mindre farinsocker (drygt 2 dl). Blev jättegott och lättskivat redan när det forfarande var lite varmt. Kommer att göra många fler...
Supergott bröd!
Nu är jag också bagare! Toppengott johnniej
Nu har jag läst igenom receptet och sparat de. Vi kommer att pröva någon dag framöver.
Jättegott. Kommer att baka det fler gånger.
Bra och enkelt recept, som resulterade i 3 goda limpor
Dessa bröd var jätte goda, tyckte jag och min familj...Tack=)
Kanongoda påminner om kub
Brödet blev en succe. Jag hade bara 2 st 1,5 litersformar så jag tog en 2 litersform också men det gick bra. Och av tidsbrist så kortade jag ner båda jäsningarna lite. Kul med ett bröd som inte smular när man skär upp det.
Mycket goda limpor. En ny barnfavorit!
Jättegott tycker vi. Har redan bakats två gånger och kommer att bakas igen och igen.......
Underbart gott och så smidigt att göra.Tack
Kanonlimpa, den blev mycket uppskattad och lättbakad var den också. Det lär bli fler omgångar av den.
Låter gott. Detta recept måste jag prova..
Nu äntligen blev det av! Jag har bakat Lillans limpor! Lätta att baka, bra att skära, goda att äta meen lite för söta för mig, därför bara en 4:a. En intressant brytning med farinet, men det blir lite mindre nästa gång! Tack för receptet Lena
Har precis bakat dessa limpor, men med mindre socker än det angivna. Betyget blir en klar 5:a.
Suveränt gott, högsta betyg från mig.
Har precis avnjutit en nygräddad smörgås. Ett väldigt gott och lättbakat bröd, detta kommer jag att göra flera gånger. Betyg 5. / Lizen
Jättegott - en klar favorit. Tack för recept
Oj vad enkelt detta verkade.. Måste prova efter alla helgerna nu....
Mmmmmmycket gott bröd. Hela familjen älskade det. Kommer att baka det fler gånger, speciellt nu när jag fick en knådarmaskin i julklapp.
Hej Bakat limporna precis efter receptet, resultatet blev mycket bra. Gott med bara smör. Frågan är om man kan minska på sockret då jag tycker det är mycket till tre limpor? I andra recept brukar det vara 1/2 dl sirap till fyra limpor. Men en 5.a i betyg blir det på dessa limpor.
Hej! Nu har vi bakat och provsmakat dessa limpor. Jättegott, väl värt att göra fler gånger.
använde ni vatten eller filmjölk?
Vi använde 6 dl filmjölk och 4 dl vatten.
Vi bakade dessa limpor igår och de var väldigt lätta att göra. Läste igenom alla kommentarer och testade till slut 4 dl vatten, 6 dl fil och 2 dl farinsocker. Måste nog säga att vi kommer att öka sockermängden nästa gång och testa skippa brödkryddorna. Då tror jag att detta bröd kommer bli det nya favoritbrödet här hemma! Väldigt saftiga och goda. Kommer definitivt baka dessa flera gånger! Tack igen för receptet :)
Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.
Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.
Har bakat dessa ett antal gånger nu. Supergoda men har miskat sockret som många skriver... Goda att rosta och att ha till varmamackor på också. Har redan fört receptet vidare till flera, TACK för detta recept.
Bakade limporna idag, helt i vår smak. Jag tog 5 dl vatten, 5 dl filmjölk och 3 dl farinsocker. Enkelt att grädda lagom när man använder termometer. Verkligen ett gott bröd som vi kommer att göra mååånga gånger. En femma från mig.
Ett jätte gott bröd som blev mycket populärt särskilt av barnen. Kommer absolut att baka dessa bröd fler gånger. Tack för receptet/ Ulrika
Super gott bröd. Det blev uppskattat av alla i familjen, men kanske främst barnen =)
Mycket gott bröd. Jag minskade också farinsockret till 2 dl och tog 4 dl vatten och 6 dl filmjölk som degvätska. Kommer att baka dessa limpor fler gånger. Tack!
Gott bröd tyckte alla i familjen. Detta kommer jag baka om många gånger. Full pott!!!
Mycket smaskigt bröd. Jag har bara en from hemma så jag gjorde dom utan och det funkade utmärkt. Använde jäst för söta degar och eftersom den är det blev det om möjligt ännu luftigare. En 5:a från mig.
Tack för receptet. Blev mycke omtyckt här får det högsta poänget
Väldigt goda bröd. Uppskattade av barnen. Dock lite för söta för min smak, så nästa gång testar jag med att minska mängden socker.
Bakade detta igår. Hade inte tillräckligt med rågsikt utan fyllde upp med lite vetemjöl. Hade tyvärr inte heller några formar utan lade dem direkt på plåten och penslade med lite olja på kanterna så att det skulle gå lätt att dela på dem. De blev inte så fina i formen men vad gör det. Har inte hunnit smaka dem ännu utan de hamnade i frysen. Återkommer med ett betyg lite senare.
Glömde bort, jag tog även i lite brödkyddor.
Kanongott bröd, ett recept jag kommer att använda mycket. Tack !
bakat dessa limpor på mitt jobb inom äldreomsorgen och alla tyckte det var jättegott en 5a från oss!!
En solklar favorit här hemma, bakas ofta :)