Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Isad kiwisoppa med färska blåbär och chokladglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färggrann fräsch soppa som serveras med krämig hemmagjord chokladglass och blåa prickar. Har du ingen glassmaskin går det givetvis bra att servera med köpt chokladglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chokladglassen. Koka upp mjölk och grädde, lägg i chokladen och smält den försiktigt under omrörning. Vispa äggulor och socker pösigt. Slå över den kokta mjölk- och gräddblandningen med choklad och vispa tills det kallnat. Ställ i kyl och låt bli kallt. Använd glassmaskinen.
  2. Skrapa ur vaniljstången till soppan. Koka upp vatten, honung och vin. Låt svalna, blanda i vaniljstång och limesaft och häll i de skalade kiwifrukterna. Kör allt i en matberedare eller mixer. Ställ i frysen tills det börjar isa sig, sen i kyl fram till serverandet.
  3. Häll kiwisoppan i 4 djupa tallrikar. Lägg glassen i mitten i form av ett "ägg" eller en fin kula. Strö blåbären runt och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.