Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk mandelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

När denna gyllengula kaka gräddas, sprids en ljuvlig doft av citrus och mandel i köket. Få kommer att kunna motstå detta underbara bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 1½ liter, med polentagryn.
  2. Skålla, skala och mal mandeln fint i en mixer eller mandelkvarn.
  3. Vispa ihop smör och florsocker vitt och poröst. Blanda ner den malda mandeln. Rör ner äggen, ett i taget.
  4. Blanda polentagryn, bakpulver, vaniljsocker, salt, citronskal och citronsaft. Rör ner polentablandningen i äggsmeten.
  5. Blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 1 timma.
  7. Låt kakan svalna medan den är i formen. Vänd upp kakan på ett galler men låt den kallna under formen.
  8. Pudra gärna över lite florsocker och servera mandelkakan med lättvispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.