När denna gyllengula kaka gräddas, sprids en ljuvlig doft av citrus och mandel i köket. Få kommer att kunna motstå detta underbara bakverk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 1½ liter, med polentagryn.
- Skålla, skala och mal mandeln fint i en mixer eller mandelkvarn.
- Vispa ihop smör och florsocker vitt och poröst. Blanda ner den malda mandeln. Rör ner äggen, ett i taget.
- Blanda polentagryn, bakpulver, vaniljsocker, salt, citronskal och citronsaft. Rör ner polentablandningen i äggsmeten.
- Blanda allt till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i den nedre delen av ugnen ca 1 timma.
- Låt kakan svalna medan den är i formen. Vänd upp kakan på ett galler men låt den kallna under formen.
- Pudra gärna över lite florsocker och servera mandelkakan med lättvispad grädde och färska bär.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar