Påsken är en stor och betydelsefull helg för italienarna, då de träffar familj och vänner. "Torta pasqualina" med inbakade grnsaker i en krämig ostsås, är en av de traditionella rätter man samlas kring.
Instruktioner
- Lägg mjölet i en skål. Smula ner matfettet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila kallt minst 30 minuter.
- Tina broccolin och förväll den några minuter i saltat vatten. Låt den rinna av och sedan kallna. Skär skinkan i små tärningar.
- Fräs dem i matfett, dofta över lite mjöl och späd med grädde. Koka upp vattnet med buljongtärningen och slå buljongen i såsen under omrörning. Ta pannan från värmen och rör ner äggulorna samt 2 msk av osten.
- Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med 2/3 av degen. Nagga degen i bottnen med en gaffel och strö på resten av osten. Lägg på broccolin och bred över såsen.
- Sporra ut resten av degen i remsor och lägg dem som ett galler över fyllningen. Lägg en remsa runt kanten på formen och tryck till. Vispa upp 1 ägg och pensla pajen. Grädda den i 225 grader ca 30 minuter. Servera pajen varm.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar