Kocken Nils Emil eget recept jättegod.
Instruktioner
- Ugn 200 grader
- Skala och skiva löken. Fräs den i smör utan att den tar färg. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Varva potatisen, löken och ansjovisen i en smord ugnssäker from. Börja och sluta med potatis. Peppra lite mellan varven. Slå över ansjovispad och grädde så det täcker. Sikta över ett tunt lager ströbröd och lägg på några smörklickar. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda ca 45 minuter, eller tills potatisen är mjuk och lådan fått vacker färg. Häll på mer grädde om det behövs
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! 5 poäng ger jag för denna rätt som är mycket god och proportionerna mellan ingredienserna är väl avvägda.
Smaskens! Smakade perfekt, precis enligt min smak!
troligtvis den godaste jansson jag ätit!
Mmmmmm, en femma!
En väldigt bra Jansson. Lagomt salt och så.