Perfekt festtårta med försmak av sommaren.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kör mandelmassan i matberedare eller riv den och blanda med ägg och apelsinskal. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills kakan har fått fin färg. Låt kallna.
- Kör jordgubbarna till mos i en matberedare eller med mixerstav. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden men inte allt för hårt.
- Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme med lite av jordgubbsmoset. Blanda med resten av moset och vänd sedan ner detta i äggulesmeten. Tillsätt kesella och blanda. Vänd till sist ner den lättvispade grädden.
- Häll blandningen över tårtbottnen. Låt stelna i kylen några timmar. Garnera med färska jordgubbar och eventuellt mynta- eller citronmelissblad vid serveringen.
Publicerat den
28 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar